Berichten

Onze berichten op Social Media

Used for the like, share, comment, and reaction icons
6 months ago
SOMOI-Makassar

Het is moeilijk te verdragen dat we een heel jaar niet naar Indonesie konden afreizen en nog steeds moeten afwachten.... ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Kapan datang ke RBM 😀😀❤️🙏

Ja, wat een hard gelag, schrijnend... Ik leef mee met jullie, de kinderen en de ibu's. Bloedend hart dit te bekijken en weten dat ze nu onbereikbaar zijn... Kapan? Kapan lagi? Sabar...... Pfff moeilijk. 😢

Rindu ke RBM.

7 months ago
SOMOI-Makassar

Nieuwjaarsgroet van Somoi Makassar

Nee, nou niet meteen beginnen met hoe moeilijk afgelopen jaar was, dat we de twee geplande bezoeken aan Sulawesi af moesten zeggen, dat we geen voorbereidingen konden doen voor stagiaires van the University of Physiotherapy (Amersfoort), dat we nog steeds niet weten wanneer we er wel weer heen kunnen, dat een aantal kinderen een tijd minder hulp kregen en dat de poliklinieken van ziekenhuizen veelal gesloten waren, dat Datu niet geopereerd kon worden op Sumatra…. nee laat ik daar niet mee beginnen.
Laat ik beginnen met hoe blij ik ben dat zoveel donateurs trouw zijn aan onze Stichting, ook dit jaar weer en er ook nieuwe donateurs zijn. Hoe geweldig voelt dat. We hebben een rolstoel kunnen regelen voor één kind en mogelijk nog een prothese. De betalingen voor de scholen en het transport van en naar school gingen wel gewoon door ook al waren de scholen geregeld dicht.
De klapper was echter het Kerstfeest. Dankzij een initiatief van Stephanie de Jong, dierbare vriendin van ons in Toraja, ontstond het plan om een groot kerstmaal voor alle kinderen van de RBM (revalidatieproject vanuit de Toraja Kerk) met alle Ibu’s (de vrouwen die ze wekelijks bezoeken oefenen en verzorgen) te organiseren. Maar helaas, op het laatste moment mocht dat niet doorgaan.

Toen bedachten ze om de 72 kinderen een lunchpakket, met herbruikbare drinkbeker met juice en een echt kerstcadeau te gaan brengen. Ruim 5 Dagen zijn ze bezig geweest om het allemaal rond te brengen. De Ibu’s kregen een tas van gerecycled materiaal en een lunchpakket voor alle moeite. WAUW! en wij mochten de sponsor zijn van het hele project. Wat maakt dat veel goed!
10-tallen foto’s van blije gezichtjes, tafels vol mooi versierde pakketjes, cadeautjes, blije ouders en Ibu’s in de tropische hitte met kerstmutsen op. Geweldig! Dan sluit je zo’n lastig jaar al met al met een blij gevoel af! Dank aan Stephanie, alle Ibu’s, aan jullie donateurs, dat we hier aan deel konden nemen.

Voor 2021 wensen we iedereen een jaar met veel liefde en een hele goede gezondheid. Wij staan in de startblokken om de draad in 2021 ten volle op te pakken en waar mogelijk vind je me niet thuis maar in Sulawesi!

Met een hele hartelijke groet,
namens het bestuur van Stichting Somoi Makassar,

Harry van Nie,
voorzitter.
www.somoimakassar.nl
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Wat fijn Anette Martens en Harry van Nie !!!Super,wat zullen de dames van de RBM blij zijn geweest om dit te doen en Stephanie ook!Fem

Wat een mooi initiatief.

Prachtig! Het initiatief, de uitvoering en de plaatjes van de blije kinderen en de zich in het zweet werkende lieve Ibu's met hun kerstmutsen. Super SOMOI-Makassar!!!!

Geweldig

Fantastisch!

Mooi!

Ik heb het graag gedaan rn wil namens alle kindere en hun ouders, d eibus iedereen die somoi steunt, hartelijk bedanken. 5dagen met heel wat voorbereiding want we wikden ieder cadeau wat persoonlijk maken.de cadeaus varieerden enorm van kleurpotkoden, verf, mooie deken, kussen, mooie jurken, schoenen, speelgoedautootjes, deftige tas, vanallles was erbij, beetje passend naar wens en behoefte. Wellicht tot volgend jaar beste wrnsen voor iedereen😇🙏🎉🍀💙😊

geweldig

View more comments

10 months ago
SOMOI-Makassar

Dankzij twee sponsoren en de inzet van Anette is Ryand begonnen aan een studie techniek in Indonesie! ... See MoreSee Less

Dankzij twee sponsoren en de inzet van Anette is Ryand begonnen aan een studie techniek in Indonesie!

Comment on Facebook

Wat een hartverwarmend bericht, geweldig! Proficiat allemaal. Heel fijn om in deze tijd ook zulke fantastisch positieve berichten te onvangen!

Succes Ryand.

1 years ago
SOMOI-Makassar

Corona-virus en Sulawesi

Het zal niet vreemd overkomen dat m’n reis op 5 april niet door kon gaan. Ver voordat het echt niet kon had ik al bedacht dat dan op z’n minst de terugreis veel problemen zou geven met de kans op besmetting en quarantaine of dat er misschien wel helemaal geen vlucht meer terug zou zijn na 2 weken.

De plannen om voorbereidingen te treffen voor nieuwe stagiaires fysiotherapie, het inrichten van de fysiotherapie-ruimte in het Elim Ziekenhuis, het verder onderzoeken van de mogelijkheden om het weeshuis te benutten voor revalidatie moeten nog even in de ijskast. Onvermijdelijk en ook begrijpelijk want er zijn momenteel andere urgente zaken.

Ook op Sulawesi vreest iedereen het corona-virus, vooral in het dichtbevolkte Makassar, maar zeker niet minder in Toraja waar de eerste besmette patiënten in het Lakipadada ziekenhuis geïsoleerd verpleegd worden. Een cultuur waar mensen zo dicht op elkaar leven, thuis, op straat, in openbaar vervoer; het is een gemakkelijke bron van verspreiding van het virus.
De medische middelen zijn daarnaast ook nog zoveel meer beperkt dan hier, dat de kans om te overlijden bij ziek worden dramatisch veel hoger ligt.

We hebben veel zorg om de mensen daar en natuurlijk ook om onze kinderen die wellicht nu nog minder hulp krijgen dan ze nodig hebben.

M’n ticket is een Voucher geworden en die is een jaar geldig, dat is mooi want zodra ik kan zal ik gaan!

Namens onze Stichting wens ik iedereen sterkte en natuurlijk een goede gezondheid!

Harry van Nie
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Triest dat ook jullie mooie werk in de wielen wordt gereden... En wat een zorgelijke situatie voor jullie kinderen en achterban daar. Ik wens hen en jullie toe dat jullie weer snel in de gelegenheid zijn je met hen te verenigen om jullie liefdevolle werk daar vorm te geven. Want die vele mooie plannen, die barsten uit je ijskast!

Load more