Woensdag 28 augustus 2019

Rustdag in Rantepao

Woensdag 28 augustus

Rustdag in Rantepao

Het was heel lekker wakker worden in mijn nieuwe kasteel. De kamer is niet groot maar met alles wat ik nodig heb en uitstekende WiFi. Ik heb een soort van reservekamer en ben de enige zonder balkon. Maar als Sarah er niet is mag ik op haar balkon met prachtig uitzicht.

Verslag 2019 28-8 kasteel
Leuke gastvrouw, kookt en bakt graag en doet heel erg haar best om ook van het ontbijt iets moois te maken met zelfgemaakte jams en pindakaas, gezond brood, gezonde cakes van voornamelijk vruchten. Als je wilt krijg je een eitje of bak je die zelf. Wel zo makkelijk. En wauw wat een geweldige keuken. Twee nichtjes helpen haar met huishouden en koken. Is wel nodig want er zijn continu problemen met watervoorziening (de bron is uitgeput door droogte) en de warmwatervoorziening begeeft het regelmatig. Als het wel werkt heb ik een fantastische douche!

Rustdag. Wennen aan ‘niet in Pia’s Poppies’ wat bijna nostalgisch is geworden. Sarah is naast vriendelijk erg onderhoudend oftewel praat aan een stuk door en het valt op dat ze veel aandacht nodig heeft voor haar eigen bezigheden en haar klussen in het huis. Belangstelling voor gasten is wat minder zeg maar. Het concept: huis bouwen met gastenverblijf, grote keuken om te koken en goed, gezond eten verzorgen voor gasten spreekt me natuurlijk heel erg aan.

Eind van de ochtend Stephanie opgezocht en lang zitten praten, heerlijk om hier weer te zijn. 4 kilo kaas, 2 flessen wijn, Schenkstroop en appelstroop afgeleverd. Scheelt in m’n koffer en oh ja, had ook nog wat stroopwafeltjes.

Morgenochtend overleg met Ibu Rumissing en Ibu Rina over het bezoeken van de kinderen de komende weken. Morgenavond komt Anette en dan moet er wel al een en ander klaar staan vind ik.