Onze partners

Zij zorgen voor mogelijkheden !

” Samen staan we sterk “

Veel handen maken licht werk en samen doe je meer. Voor het verwezenlijken van onze doelen werken wij daarom samen met verschillende organisaties. Wij zijn trots op deze samenwerking. Met je muis op de organisatie > ons samenwerkingsverband. Kijk ook eens wat voor mooi werk zij doen en welke opleidingen ze verzorgen door de link in de pop-uptekst aan te klikken.

Zowel van de studierichting fysiotherapie als oefentherapie van de Hogeschool Utrecht hebben we een aantal jaren stagiaires mogen begeleiden op Sulawesi. Deels door er zelf ook te zijn, via Pak Nur en deels via skype en mailen. Door de strengere kwaliteitseisen van de HU kunnen we nu alleen nog een minor aanbieden.

Begin dit jaar zijn we in gesprek gekomen met de University of Physiotherapy, gelieerd aan de Universiteit van Maastricht en van Leiden en de SOMT in Amersfoort. Zij zijn zeer geïnteresseerd in het sturen van 3e jaars studenten fysiotherapie naar Makassar en Toraja.

Studenten oefentherapie van de Hogeschool van Amsterdam hebben regelmatig stage gelopen bij ons op Sulawesi. De laatste keer was dat in 2017. De mogelijkheid bestaat nog steeds, ook voor een minor!

De Haagsche Hogeschool heeft o.m. een opeiding bewegings-technologie. Daar leren ze veel mechanische en elektronische technieken, om bewegingsproblemen bij mensen op te lossen: protheses, slimme rollators, aangepaste fietsen en zo meer. Een aantal studenten heeft voor ons stage gelopen op Sulawesi.

Al 15 jaar geven we nu les op de opleiding fysiotherapie aan de UNHAS over het oefenen met gehandicapte kinderen en het opstellen van een goed behandelplan. Pak Johan, een aan de HvA opgeleide fysiotherapeut en docent aan deze universiteit voor fysiotherapie, wil graag studenten van de hogescholen fysiotherapie en oefentherapie uit NL begeleiden op hun stages in en om Makassar!

Op de Sekola Luar Biasa (SLB buitengewoon onderwijs), is een oefentherapieruimte, waar studenten fysiotherapie begeleid worden door de ervaren fysiotherapeut Pak Nur, om te oefenen met kinderen met spasmen, protheses, ortheses en motorische achterstanden. Pak Nur heeft in 2019 de landelijke verkiezingen ‘Beste docent’ gewonnen.

Pak Dwi is een master in de fysiotherapie. Hij heeft een goed lopende eigen praktijk voor gehandicapte kinderen op het terrein van een school voor buitengewoon onderwijs/kinderen met een handicap, de YPAC (Yayasan Pembinaan Anak Cacat). Pak Dwi kennen we al vanaf 1998 en hij staat te allen tijden open voor samenwerken, denken en oefenen met de gehandicapte kinderen.

Op de Sekola Luar Biasa (SLB buitengewoon onderwijs), is een oefentherapieruimte, waar studenten fysiotherapie begeleid worden door de ervaren fysiotherapeut Pak Nur, om te oefenen met kinderen met spasmen, protheses, ortheses en motorische achterstanden. Pak Nur heeft in 2019 de landelijke verkiezingen ‘Beste docent’ gewonnen.

We hebben in Toraja direct contact met de Ibu’s die via de RBM (revalidatie project voor kinderen) kinderen thuis bezoeken en behandelen. De RBM is gelieerd aan de Christelijke Toraja Kerk (gesteund door de GZB in Nederland).

Het ziekenhuis Rumah Sakit Elim valt onder dezelfde koepelorganisatie als de RBM. Sinds 2019 hebben we daar een fysiotherapieruimte tot onze beschikking gekregen. Helaas hebben ze daar nog geen fysiotherapeuten in dienst.

Rumah Sakit Lakipadada is een  ziekenhuis dat tussen Rantepao en Makele ligt. We werken daar samen met de 5 fysiotherapeuten van daar en met de twee kinderartsen. De Ibu’s kunnen daar sinds 2019  ook met kinderen terecht.

Het revalidatiecentrum in Makassar waarmee we veel samenwerken omdat daar ook een grote orthopedische werkplaats is. Regelmatig sturen we kinderen daarheen voor een prothese of voor reparatie ervan. Ze hebben intern verschillende vakopleidingen.

Via de stichting Harapan Jaya gaan vanuit het OLVG in Amsterdam twee maal per jaar specialisten (orthopedie en plastische chirurgie) als vrijwilligers naar Sumatra om daar kinderen te opereren. Er is ook een locatie op Bali. Wij overleggen met de organisatie om tegen lage kosten ook onze kinderen door hen te laten helpen.

BaKTI (Bursa Pengetahuan Kawasan Timur Indonesia) is een organisatie die zich richt op de uitwisseling van kennis in 12 provincies in Oost-Indonesië en hervormers helpt om ervoor te zorgen dat ontwikkeling effectief werkt. Ze zoeken naar mogelijkheden om servicemogelijkheden te openen, vooral met lokale overheden, die deze informatie delen en gebruiken om betere programma’s te creëren.

Stepping Stones Bali laat zien dat het mogelijk is om een zelfstandig functionerende stichting te hebben. Daarvoor hebben ze hun doelgroep en afspraken goed scherp. Het was zeer motiverend en inspirerend om ze te bezoeken. Bij klompvoeten in Zuid Sulawesi of andere uitdagingen winnen we hun advies of behandeling in.

De vrouwelijke vrijwilligers in Toraja zijn de Ibu’s (Ibu = moeder, mevrouw). Hier zijn ze allemaal bij elkaar.