Berichten

Onze berichten op Social Media

1 month ago

SOMOI-Makassar

Dankzij twee sponsoren en de inzet van Anette is Ryand begonnen aan een studie techniek in Indonesie! ... See MoreSee Less

Dankzij twee sponsoren en de inzet van Anette is Ryand begonnen aan een studie techniek in Indonesie!

 

Comment on Facebook

Wat een hartverwarmend bericht, geweldig! Proficiat allemaal. Heel fijn om in deze tijd ook zulke fantastisch positieve berichten te onvangen!

Succes Ryand.

6 months ago

SOMOI-Makassar

Corona-virus en Sulawesi

Het zal niet vreemd overkomen dat m’n reis op 5 april niet door kon gaan. Ver voordat het echt niet kon had ik al bedacht dat dan op z’n minst de terugreis veel problemen zou geven met de kans op besmetting en quarantaine of dat er misschien wel helemaal geen vlucht meer terug zou zijn na 2 weken.

De plannen om voorbereidingen te treffen voor nieuwe stagiaires fysiotherapie, het inrichten van de fysiotherapie-ruimte in het Elim Ziekenhuis, het verder onderzoeken van de mogelijkheden om het weeshuis te benutten voor revalidatie moeten nog even in de ijskast. Onvermijdelijk en ook begrijpelijk want er zijn momenteel andere urgente zaken.

Ook op Sulawesi vreest iedereen het corona-virus, vooral in het dichtbevolkte Makassar, maar zeker niet minder in Toraja waar de eerste besmette patiënten in het Lakipadada ziekenhuis geïsoleerd verpleegd worden. Een cultuur waar mensen zo dicht op elkaar leven, thuis, op straat, in openbaar vervoer; het is een gemakkelijke bron van verspreiding van het virus.
De medische middelen zijn daarnaast ook nog zoveel meer beperkt dan hier, dat de kans om te overlijden bij ziek worden dramatisch veel hoger ligt.

We hebben veel zorg om de mensen daar en natuurlijk ook om onze kinderen die wellicht nu nog minder hulp krijgen dan ze nodig hebben.

M’n ticket is een Voucher geworden en die is een jaar geldig, dat is mooi want zodra ik kan zal ik gaan!

Namens onze Stichting wens ik iedereen sterkte en natuurlijk een goede gezondheid!

Harry van Nie
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Triest dat ook jullie mooie werk in de wielen wordt gereden... En wat een zorgelijke situatie voor jullie kinderen en achterban daar. Ik wens hen en jullie toe dat jullie weer snel in de gelegenheid zijn je met hen te verenigen om jullie liefdevolle werk daar vorm te geven. Want die vele mooie plannen, die barsten uit je ijskast!

8 months ago

SOMOI-Makassar

We zijn al maanden bezig met de voorbereiding van een extra reis naar Sulawesi in April. Sterker nog, ticket en alles is al geboekt. We hebben gemerkt dat sommige projecten stil liggen als niemand van ons er is en zo bedachten we dat het tijd werd voor een extra impuls: bezoek aan de Universiteit van Makassar, bezoek aan de drie praktijken in Makassar en in Toraja werken aan de ontwikkeling van de fysiotherapie in RS Lakipadada en RS Elim. En nu Coranavirus. Ik ben niet bang om er heen te gaan maar wel bang of ik nog wel terug mag en zo ja wanneer... Met pijn in m'n hart hebben we besloten dat ik de reis moet annuleren. Het goede nieuws is nu om in augustus voor 5 of 6 weken te gaan... we houden vol en we houden jullie op de hoogte! ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Stay safe all🙏🙏. if u come here u can't do anything only karantina 14 day

Verstandig om niet te reizen in deze omstandigheden. Jammer dat projecten stilliggen als jullie niet aanwezig zijn. Bedankt voor het delen.

Beter hoor om niet te reizen nu. En 🙏🙏dat alles in augustus weer normaal is

Goed besluit Lijkt me.

Wie is ik?Gewoon doorplannen naar Augustus!Kon je gewoon je vlucht annuleren?fem

+ View more comments

10 months ago

SOMOI-Makassar

Het bestuur van Stichting Somoi Makassar wenst jullie allen een liefdevol 2020 in goede gezondheid!
En namens de kinderen en de Ibu’s, hartelijk dank voor al jullie steun!

Harry van Nie

Voorzitter Stichting Somoi Makassar
www.somoimakassar.nl
info@somoimakassar.nl
... See MoreSee Less

Het bestuur van Stichting Somoi Makassar wenst jullie allen een liefdevol 2020 in goede gezondheid!
En namens de kinderen en de Ibu’s, hartelijk dank voor al jullie steun!

Harry van Nie

Voorzitter Stichting Somoi Makassar
www.somoimakassar.nl
info@somoimakassar.nl

 

Comment on Facebook

Gelukkig en gezond nieuwjaar.

Selamat Tahun Baru Semua.

Kepada semua selamat tahun Baru, 🎉✨🙏🎊iedereen een goed jaar

Gelukkig nieuwjaar toppers!

Mooie foto😁 Jullie ook een goed en gezond 2020 😁

Prachtige foto, wens dat jullie Stichting in 2020 opnieuw veel goeds kan betekenen. ❣️

Gelukkig nieuwjaar!fem

+ View more comments

Load more